4-dagars weekendvävkurs med boende

Kom till Södervidinge och väv i fyra dagar!

Här väver vi allt mellan tuskaft och damast. Du behöver inte ha vävt tidigare. De flesta vävstolarna är färdiguppsatta och var och en får individuell handledning. Om du vill träna på att sätta upp en väv går det naturligtvis också bra. Har du något speciellt önskemål om vad du vill väva så försöker vi givetvis ordna det.


Weekendvävkurser 2023 (torsdag-söndag):

  • 19-22 januari

  • 23-26 februari

  • 23-26 mars

  • 20-23 april

  • 3-6 augusti

  • 14-17 september

  • 16-19 november

  • Om ni är minst 5 personer som vill väva tillsammans kan vi anordna en extrakurs till er.


Vävningen pågår kl. 9-17 varje dag. Vi pausar för fika på förmiddag och eftermiddag och för lunch mitt på dagen. Om årstiden och vädret tillåter så sitter vi ute i trädgården vid fikat och kopplar av en stund.

Om du vill, bor du över i ett av våra gästrum som är personligt inredda med handvävda textilier samt med egen dusch och toa. Du får frukost, lunch och fika. På kvällarna får du gärna laga mat och använda köket.

Om du inte hinner väva klart på kursen, får du 10 dagar på dig efter kursens slut att komma hit själv och väva klart.

Priser:

  • Vävkurs 4 dagar (30 timmar): 2 900 kr (garnkostnaden tillkommer).

  • Tillägg om du vill att vi ska sätta upp en väv till dig som inte finns färdig i listan nedan: 800 kr.

  • Lunch och fika 4 dagar: 500 kr

  • Boende i tvåbäddsrum 3 nätter + frukost: 1 250 kr per person

  • Boende i enkelrum 3 nätter + frukost: 1550 kr


Maila eller ring och anmäl ditt intresse i god tid för planeringens skull.

(På varje kurs behöver det vara minst 5 deltagare annars ställs den in.)

VÄLKOMMEN!

Detta kan du väva:

Trasmatta

Det finns en cirka 80 cm bred mattvarp i en av vävstolarna. Här kan du skapa en vacker trasmatta randad helt efter tycke och smak. Du kan klippa trasor själv i förväg eller köpa färdiga.

Damast i harneskvävstol

För dig som är riktigt van vävare finns det en damastvävstol med harneskrustning. Där kan du plocka avancerade mönster som du själv kan rita.

Damast i dragvävstol

Det finns en 135 cm bred damastduk med merceriserat bomullsgarn i varpen. Här behöver man ha lite väv-vana. Den är uppsatt med 19 drag i V, och du kan själv rita ett eget mönster om du vill.

Opphämta i dragvävstol

För den väv-vana finns opphämta med drag. Det tar långt tid att väva. Här kan man göra en 110 cm bred duk med varp av merceriserat bomullsgarn och förslagsvis inslag av ull och lin. Uppsättningen är med 16 drag i V, och om man vill kan man rita ett eget mönster.

Pläd i ull

En pläd som är 150 cm i vävstolen (den krymper lite i bredden vid beredningen). Man lämnar pläden till beredning i Vävhalla efter att man vävt den färdig. Varpen är naturfärgad och man kan slå in vilka färger man vill.

Öva vävuppsättning

Det finns en tom vävstol som du kan sätta upp mattvarp eller en smal löpare i. Du varpar, förskedar, drar på, solvar, skedar, knyter fram och gör över- och underbindning med handledning. Därefter hinner du väva en mindre matta eller duk.

Handduk i gåsögon

En trevlig handduk med bomullsvarp och vävbredd 50 cm. Här kan man slå in lingarn i vilka färger man vill!

Stor drällduk

En bred (cirka 140 cm) drällduk med ett gemytligt rutmönster. I varpen är det merceriserad bomull och i inslaget lingarn.