4-dagars weekendvävkurs med boende
Kom till Södervidinge och väv i fyra dagar!

Här väver vi allt mellan tuskaft och damast. Du behöver aldrig ha vävt tidigare. De flesta vävstolarna är färdiguppsatta och var och en får individuell handledning. Prova på att väva i olika tekniker och material. Har du något speciellt önskemål om vad du vill väva så försöker vi givetvis ordna det. Om du vill träna på att sätta upp en väv går det naturligtvis också bra.


 
Weekendvävkurser 2021 (torsdag-söndag):
  • Alla kurser är inställda tills vidare på grund av covid19. 

Vävningen pågår kl. 9-17 varje dag. Vi pausar för fika på förmiddag och eftermiddag och för lunch mitt på dagen. Om årstiden och vädret tillåter så sitter vi ute i trädgården vid fikat och kopplar av en stund.
  
Om du vill, bor du över i ett av våra gästrum som är personligt inredda med handvävda textilier samt med egen dusch och toa. Du får frukost, lunch och fika. På kvällarna får du gärna laga mat och använda köket.
 
Kommer du med tåg till Kävlinge, så hämtar vi dig där med bil.
 
Pris för vävkurs 4 dagar (30 tim): 2 900 kr (garnkostnaden tillkommer)
  • boende i dubbelrum 3 nätter + frukost: 1 250 kr (enkelrumstillägg 300 kr)
  • lunch och fika 4 dagar: 500 kr
Maila eller ring och anmäl ditt intresse i god tid för planeringens skull.

(På varje kurs behöver det vara minst 5 deltagare annars ställs den in.)

VÄLKOMMEN!


Detta kan du väva:


Till dig som inte har så stor erfarenhet av vävning sätter vi gärna upp löpare, handduk eller schal i färger och bredder efter dina önskemål. När kursen börjar är det färdigt att börja väva!Det finns alltid en ca 80 cm bred mattvarp i en av vävstolarna. Här kan du skapa en vacker trasmatta randad helt efter tycke och smak. Du kan antingen klippa trasor själv i förväg eller köpa färdiga.


Vill du väva kuddar eller väggprydnader i tekniken munkabälte så finns det en varp uppsatt för detta.I två vävstolar finns stora dukar i olika kvalitet (ca 140 cm breda) uppsatta. I den ena vävstolen sitter en åttaskafts drällduk i fin kvalitet. Här väljer du själv färg till linneinslaget. I den andra vävstolen sitter en blå grövre sålldrällduk.
 


I mattvävstolen går det att väva upp till 2 m brett. Oftast sitter det en 150 cm bred linnemattvarp i. För att göra en stor trasmatta får du vara beredd på att komma hit någon gång extra för att hinna göra den klar.

 

Vill du träna uppsättning så finns det en tom vävstol som du kan sätta upp mattvarp eller en smal löpare i. Då börjar du med att varpa och förskeda. Därefter drar vi på varpen och du får solva och skeda. Slutligen får du knyta fram varpen och knyta över- och underbindning. Nu är det klart, och du hinner väva en mindre matta eller duk.En varm och skön pläd i grå nyanser finns det möjlighet att väva.Det finns möjlighet att väva möbeltyg för den som önskar.För dig som är riktigt van vävare finns det en damastvävstol med harneskrustning. Där kan du plocka avancerade mönster.I en damastvävstol med dragrustning (19 drag) är en 135 cm bred duk uppsatt. Här kan man variera mönster och inslagsfärg.I den tredje damastvävstolen finns en röd löpare uppsatt. Här kan du antingen följa ett befintligt mönster eller rita ett helt eget. Vävstolen har både harnesk och dragrustning så möjligheterna är oändliga.

Comments