2-dagars prova-på-vävkurs med boende


Kom 2 dagar och väv din egen trasmatta i Södervidinge!

Varpen är färdiguppsatt när du kommer. Trasor har du med själv, eller köper färdiga här i vävstugan. Du behöver aldrig ha vävt tidigare. På dessa två dagar kan du väva en vacker trasmatta till ditt hem. Du kan skapa och vara kreativ eller följa ett mönster som du gillar. Varje matta blir unik. Återanvänd gärna gamla kläder, påslakan eller andra bomullstyger, så att mattan får en personlig prägel.

2 dagars trasmattskurs under 2021 (lördag-söndag):
  • Alla kurser är inställda tills vidare på grund av covid19. 

Vävningen pågår kl. 9-17 varje dag. 
Vi pausar för fika på förmiddag och eftermiddag och för lunch mitt på dagen. Om årstiden och vädret tillåter så sitter vi ute i trädgården vid fikat och kopplar av en stund.
  
Om du vill, bor du över i ett av våra gästrum som är personligt inredda med handvävda textilier samt med egen dusch och toa. Du får frukost, lunch och fika. På kvällen får du gärna laga mat och använda köket.
 
Kommer du med tåg till Kävlinge, så hämtar vi dig där med bil.

Pris för vävkurs 2 dagar (14 timmar): 1 700 kr (materialkostnaden tillkommer)

  • Till en 80 cm bred matta kostar varpen ca 70 kr/m och om man köper mattrasorna i vävstugan så kostar det ca 180 kr/m. Dvs om man väver en 2 m lång matta och köper allt material så kostar den ungefär 500 kr. Har man egna trasor med sig så blir priset istället 140 kr.
  • Boende i 2-bäddsrum 1 natt + frukost: 450 kr (enkelrumstillägg 100 kr)
  • Lunch och fika 2 dagar: 250 kr
Maila eller ring och anmäl ditt intresse i god tid för planeringens skull.

(På varje kurs behöver det vara minst 5 deltagare annars ställs den in.)

VÄLKOMMEN!


Comments